top of page
Seifar_rgb_pos.jpg

Is uw product nog niet conform EU Ecolabel 2.0? Opgepast!

Op 12 juli 2017 werden nieuwe eisen gepubliceerd voor het EU Ecolabel inzake handafwasmiddelen, reinigers voor harde oppervlakken, wasmiddelen, vaatwasmiddelen, professionele wasmiddelen en professionele vaatwasmiddelen. De deadline om aan deze nieuwe eisen te voldoen, lag op 30 juni 2019. Nu blijkt echter dat vele producenten en distributeurs nog steeds niet in orde zijn en ondertussen EU Ecolabel 1.0 producten blijven verkopen. Het EU Ecolabel treedt hier hard tegen op.

Bedrijven die reeds het EU Ecolabel behaalden, hadden tot 30 juni 2019 de tijd om hun producten aan te passen aan de nieuwe, strengere criteria.  Vele producenten waren echter nog niet klaar met hun huiswerk en zijn de afgelopen maanden EU Ecolabel 1.0 producten blijven verkopen. Hier treedt het EU Ecolabel momenteel hard tegen op. De deadline is namelijk al ruim verstreken.

 

Om zeker te zijn dat uw producten reeds conform zijn met de EU Ecolabel 2.0 eisen, valt het aan te raden de meest recente certificaten bij uw producent op te vragen. Bevestigen deze certificaten dat uw product reeds voldoet aan de EU Ecolabel 2.0 eisen, des te beter. Kunnen deze certificaten echter niet worden aangeleverd, is het tijd om actie te ondernemen. U bent namelijk producten in de handel aan het brengen die niet meer conform zijn met de nieuwe eisen. Met alle risico’s van dien.

 

Mocht uw huidige leverancier niet in staat zijn om EU Ecolabel 2.0 producten mét officiële certificatie aan te leveren, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij kunnen op zeer korte termijn uw private label producten aanleveren met een EU Ecolabel volgens de laatste nieuwe criteria.

Post-EU-ecolabel.png
bottom of page