top of page
Seifar_rgb_pos.jpg

Benelux primeur voor Seifar inzake EU Ecolabel wasmiddelen​

Nadat Seifar eerder dit jaar als eerste producent in de Benelux het EU Ecolabel voor professioneel vaatwasmiddel en naspoelmiddel volgens de nieuwe (verstrengde) criteria behaalde, ontving het nu ook als eerste producent in de Benelux het EU Ecolabel voor professionele en semi-professionele wasmiddelen. Dit is zowel goed nieuws voor verdelers van het huismerk als voor de private label klanten die bij Seifar EU Ecolabel wasmiddelen onder hun eigen label afnemen.

GettyImages-559541335.jpg

Professionele wasmiddelen met EU Ecolabel zijn reeds geruime tijd op de markt te vinden. Op 12 juli 2017 werden er echter nieuwe eisen gepubliceerd voor een heel aantal reinigingsproducten waaronder deze voor professionele wasmiddelen. Zo werden, onder meer, de eisen voor de biologische afbreekbaarheid van de ingrediënten en hun giftigheid voor waterorganismen verscherpt en verbiedt het EU Ecolabel voortaan verpakking die te zwaar is of die recyclage bemoeilijkt.

 

Belangrijk nieuws

Recent ontving Seifar het belangrijke nieuws dat ze als eerste producent in de Benelux het EU Ecolabel hebben behaald volgens de nieuwe (verstrengde) eisen van het EU Ecolabel in de productgroep wasmiddelen voor industrieel en institutioneel gebruik. Dit zowel voor onze wasmiddelen in cans als in Bag in Box.

Deze nieuwe EU Ecolabel eisen zijn geldig voor de komende 6 jaar. Onze klanten kunnen dus gerust zijn dat hun producten ook de komende 6 jaar EU Ecolabel label gecertificeerd blijven.

Bent u geïnteresseerd in professionele en/of semi-professionele wasmiddelen die voldoen aan de nieuwe eisen van het EU Ecolabel? Contacteer ons en ontdek hoe we uw huidige gamma kunnen optimaliseren met EU Ecolabel gecertificeerde wasmiddelen onder uw label of dat van ons huismerk.

bottom of page