top of page
Seifar_rgb_pos.jpg

Benelux primeur voor Seifar inzake EU Ecolabel vaatwas

Seifar behaalt als eerste producent in de Benelux het EU Ecolabel voor professionele vaatwasmiddelen volgens de nieuwe (verstrengde) criteria. Dit is zowel goed nieuws voor het huismerk Prof Line als voor de private label klanten die bij Seifar EU Ecolabel vaatwasmiddelen afnemen.

GettyImages-200536161-001.jpg

Professionele vaatwasmiddelen met EU Ecolabel zijn reeds geruime tijd op de markt te vinden. Zo behaalde Seifar destijds als eerste Belgische producent een EU Ecolabel voor professionele vaatwasmiddelen. Op 12 juli 2017 werden er echter nieuwe eisen gepubliceerd voor een heel aantal reinigingsproducten waaronder deze voor professionele vaatwasmiddelen. Zo werden, onder meer, de eisen voor de biologische afbreekbaarheid van de ingrediënten en hun giftigheid voor waterorganismen verscherpt en verbiedt het EU Ecolabel voortaan verpakking die te zwaar is of die recyclage bemoeilijkt.

 

Belangrijk nieuws


Recent ontving Seifar het belangrijke nieuws dat ze als eerste producent in de Benelux het EU Ecolabel hebben behaald volgens de nieuwe (verstrengde) eisen van het EU Ecolabel in de productgroep detergentia voor vaatwasmachines voor industrieel én institutioneel gebruik. Dit zowel voor onze vaatwasmiddelen in cans als in Bag in Box.

Deze nieuwe EU Ecolabel eisen zijn geldig voor de komende 6 jaar. Onze klanten kunnen dus gerust zijn dat hun producten ook de komende 6 jaar EU Ecolabel label gecertificeerd blijven.

Wilt u ook zeker zijn dat uw vaatwasmiddelen voldoen aan de nieuwe eisen van het EU Ecolabel. Contacteer ons en ontdek hoe we uw huidige gamma kunnen optimaliseren of uitbreiden met EU Ecolabel gecertificeerde vaatwasmiddelen.

bottom of page